Onze lokale sponsors

ING

Dank zij de actie rond regionale initiatieven hebben we voldoende stemmen gekregen om van de ING het mooie bedrag van € 1500 te ontvangen van 

Oranjefonds

Het oranjefonds heeft ons begin 2019 geinformeerd over haar besluit Fietsmaatjes Leerdam € 15.000 toe te kennen voor de aankoop van een duofiets. Hiermee zijn we in staat ook daadwerkelijk in 2019 te starten. Geweldig nieuws.

http://oranjefonds.nl/vrienden

RCOAK

Het ROACK heeft Fietsmaatjes Leerdam een bedrag van € 2000 toegekend voor de aanschaf van een duofiets. 

Rivierenlandfonds

De giftencommisie heeft de aanvraag van Fietsmaatjes Leerdam positief beoordeelden besloten een eenmalig bedrag van maximaal 2000 euro beschikbaar te stellen

RABOBANK

Goed nieuws vanuit het Coöperatiefonds!
Uw aanvraag is besproken door de leden van onze commissie Coöperatiefonds. Dat heeft geresulteerd in het volgende besluit. De Rabobank wil graag € 2.000,-- bijdragen aan Fietsmaatjes Leerdam. 


Menzis

Het Leerdamse burgerinitiatief Fietsmaatjes heeft van het Menzis Fonds een bijdrage gekregen van €5.000,-. Hiermee komt de aanschaf van de eerste duo fiets dichterbij. Leerdamse Fietsmaatjes ontvangt €5.000 van MenzisFonds


Fietsmaatjes is begonnen in TeylingenG, maar inmiddels een landelijk project, ondersteund door het Oranjefonds. Fietsmaatjes Leerdam wordt gedragen door een groep enthousiaste vrijwilligers, die staan te popelen om de eerste duo fiets aan te schaffen. Wij hopen dat in het voorjaar van 2019 te kunnen realiseren. Hiervoor zoeken we nog sponsoren.
 
De doelstelling van Fietsmaatjes is om mensen die nog graag willen fietsen, maar dit zelfstandig niet meer kunnen, fietstochten aan te bieden. Hiervoor wordt een duo fiets met elektrische trapondersteuning gebruikt. Samen met een maatje (vrijwilliger), die stuurt en mee trapt, kunnen de zogenaamde gasten wekelijks of 2-wekelijks eropuit. De gasten komen op een gezellige manier letterlijk in beweging en ontstaan er unieke contacten tussen gasten en maatjes.
 
Het Leerdamse burgerinitiatief Fietsmaatjes heeft van het Menzis Fonds een bijdrage gekregen van €5.000,-. Hiermee komt de aanschaf van de eerste duo fiets dichterbij. Op donderdag 12 juli 2018 werd door Menzis een cheque overhandigd aan de initiatiefnemers Loes Horstman en voorzitter Anja van Heeswijk.

Het Menzisfonds ondersteunt 36 projecten verspreid over Nederland. Met het fonds wil Menzis, samen met maatschappelijke organisaties, werken aan meer leefkracht en slimmere zorg. "Fietsmaatjes Leerdam" is Menzis erg dankbaar voor hun bijdrage en hoopt  dat dit goede voorbeeld een vervolg zal krijgen binnen de ondernemers van Leerdam  
 “Fietsmaatjes” is op zoek naar maatjes. Ook zoeken wij nog een juiste locatie om de duo fiets(en) te kunnen stallen.
 
Wilt u zich aanmelden als gast, maatje of sponsor of heeft u vragen dan kunt u een e-mail sturen aan FietsmaatjesLeerdam@gmail.com.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
 
Op woensdag 12 september 2018 is Fietsmaatjes aanwezig  op de Samendoen dag.
U kunt die middag kennis maken met ons project en indien u dat wilt een proefritje maken op een duo fiets.
 
Fietsmaatjes Leerdam